Schildersmes

Mijn techniek kenmerkt zich door het gebruik van schildersmes (paletmes), olieverf en het nat in nat verwerken van de verf. Door deze techniek blijft het schilderij spontaan, kleurrijk en levendig. Het spel om de kleuren met de natte verf ook op het doek met elkaar te laten reageren en door het gebruik van dikkere en dunnere toetsen is voor mij bijzonder uitdagend.

Nat in nat

Nat in nat is een vorm van ‘alla prima’ schilderen. Het houdt in dat als de verf nog nat is, er verder wordt gegaan met de volgende laag. Deze lagen worden in elkaar verwerkt met dunnere en dikkere toetsen of streken.

Het spontane proces op het doek zo vorm geven, dat het werk tot leven komt en gerealiseerd wordt, is voor mij uiterst intens en geeft zeer veel voldoening.

Op deze manier kun je spontaan schilderen. Het schilderen in deze stijl is uiterst intens. Doordat de olieverf nat moet blijven, is de tijd vrij beperkt.
Als schilder moet je alles tegelijk beheersen. De compositie, kleur, lijnen, tonen, etc. Alles moet binnen de droogtijd van de verf gerealiseerd worden.